Er du løbet tør for ideer til dine blomsterdekorationer til festlige sammenkomster eller blot til en fryd for øjet i din hverdag. Så læs med her!

Jeg giver dig her en lille DIY-guide til en smuk borddekoration med friske blomster, sat i smukke keramiske vase og krukker.

WAR52_CLOSE
jar, jar with lid, ceramics, clay, crafts, stoneware, ceramics, handicrafts, porcelain, unic, personal treasures,storage, varastointi, purkki, kannen purkki, keramiikka, savi, käsityöt, kivitavara, keramiikka, käsityöt, posliini, unic, henkilökohtaiset aarteet, Stockage, pot, pot avec couvercle, céramique, argile, artisanat, grès, céramique, artisanat, porcelaine, unic, trésors personnels,opslag, pot, pot met deksel, keramiek, klei, handwerk, steengoed, keramiek, handwerk, porselein, unic, persoonlijke schatten,geymsla, krukka, krukka með loki, keramik, leir, handverk, steinvörur, keramik, handverk, postulín, unic, persónulegir gripir, Stoccaggio, vaso, vaso con coperchio, ceramica, argilla, artigianato, gres, ceramica, artigianato, porcellana, unic, tesori personali,spremište, staklenka, staklenka s poklopcem, keramika, glina, zanati, keramika, keramika, rukotvorine, porculan, unic, osobno blago,glabāšana, burka, burka ar vāku, keramika, māls, amatniecība, akmens izstrādājumi, keramika, rokdarbi, porcelāns,

Jeg har valgt solsikke, ranunkler og for at være helt ærlig kender jeg ikke navnene på de to sidste, men kønne er de. Man kunne også have brugt blomster fra haven, planter, mos, grene med videre. Vigtigt er det at have gjort oasisen klar inden du ordner blomsterne. Her er et par råd til hvordan du behandler oasisen:

Skær din oasis til, så den passer til den valgte vase eller kurv, og læg den i et fad med meget vand i mindst et kvarter. Du må ikke presse eller holde den under vandet. Den skal suge helt af sig selv og synke til bunds. Efter at den er mættet med vand, presser du den ned i din vase og sørger for, at den stikker lidt op over kanten. Nu kan du begynde at stikke blomsterne i. Hvis din kurv eller potte ikke er vandtæt, må du først beklæde den med plastik, før oasisen kommer i.

Det er vigtigt at vande dekorationen jævnligt, for at forlænge holdbarheden af blomsterne.

Dernæst er det bare at fjerne alle bladene fra blomsterne, og give stilkene et skråsnit. Jeg har skåret stilkene i forskellige længder og fordelt dem lidt tilfældigt, så de ”dækker” lidt over det hele. Husk at drej vasen en gang imellem, så du undgår en ”bagside”.

Der findes blomster i et utal af farver, former og vidt forskellige udtryk. Det giver masser af muligheder for at lave flotte og inspirerende blomsterdekorationer til festlige lejligheder eller som pynt i ens eget hjem. Man kan sammensætte planter, blomster og grene efter egen smag og lave lige præcis den dekoration, som man har lyst til. Mulighederne er uendelige, så det er bare om at slippe sine kreative evner fri og forsøge sig med at lave smukke kreationer.

Jeg har her brugt tre forskellige vaser, for at skabe et mere tilfældigt, skødesløst og naturligt look. En nederdel formet vase i lyseblå farve med hanke i begge sider. Den er smal og ikke så høj. Sat sammen med en rund, buttet krukke ligeledes med håndtag i siderne til sammen med sidste vase, som er forholdsvis høj, rund og med låg. Min inspiration er det lidt vilde, grøftekant agtige udtryk, som vaserne tilsammen frembringer, sammen med blomsterne. Nu er der blot tilbage at arrangere vaserne på et middagsbord som her, blandt stearinlys, glas lysestager i forskellige farver, lyserødt tapet brugt som bordløber. Det kunne også være en vindueskarm, et sofabord eller et andet sted i hjemmet, som trænger til lidt fornyelse.

Billede 23.10.2021 14.35.38

Et andet bud på en blomsterdekoration, er denne skønne buket i forskellige farver, også sat i oasis, men her i en taupe farvet krukke. Det kunne også være et godt bud på et smuk indslag på bordet og det gode er at du selv kan lave det og høste ros for det smukke syn, der møder dine gæster eller kære.

Så lad dig blive inspireret, vær kreativ og slå dig løs.

Mange søde blomster hilsner fra
Merethe